Zoeken naar producten :  
QMOC-06L - Quoins disks: Captured Paintings  QMOC-06L - Quoins disks: Captured Paintings  QMOC-06L - Quoins disks: Captured Paintings  

QMOC-06LPrijs € 32,50

QUOINS disk: Captured Paintings:  Vermeer "The girl with the pearl earring"

Quoins heeft een aparte stijl, we proberen iedere keer weer iets nieuws te vinden om jou mee te verrassen. Wat denk je van deze serie Captured Paintings, verborgen schilderijtjes om je nek, dat is pas stijl!


Meer informatie over de schilder Vermeer:

 

Johannes Vermeer is één van de beroemdste Nederlandse kunstschilders uit de Gouden Eeuw. Hij is geboren in 1632 te Delft en ligt daar ook begraven (1675). Veel details over het leven van Vermeer zijn er niet, hij was een raadselachtige man (van karakter en ook als schilder). Vermeer had een voorkeur voor korenbloemblauw en loodtingeel. Kleurgebruik was het handelskenmerk van de Nederlandse schilder, hij bespaarde zeker niet op verf en kocht graag dure pigmenten om de juiste diepgang te creëren in zijn portretten en interieurtekeningen. Vermeer bleef lang ondergewaardeerd, na zijn dood kwam daar echter gelukkig verandering in. Er ontstond zowaar een klopjacht naar werken die van zijn hand waren, helaas was dit soms moeilijk te achterhalen omdat Vermeer niet alles signeerde. Vermeers meesterwerken kun je bezichtigen in een zevental landen en de replica’s hangen sinds 2008 in Vermeer Centrum Delft. Over het ontstaan van het wereldberoemde schilderij “Girl with a Pearl Earring” is lang na de dood van Vermeer een roman geschreven (Tracy Chevalier) en dit verhaal is later ook verfilmd. Andere werken van Johannes Vermeer zijn:

-          Diana en haar gezelschap
-          De koppelaarster
-          Het straatje
-          Het melkmeisje (Rijksmuseum Amsterdam)
-          De astronoom


Maat: Large.

Terug